ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ π. ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ


Τα αγρίμια του Θεού

«Είναι ένα μικρό γεροντικό που μπορεί να δει κανείς αληθινές ιστορίες ανθρώπων μέσα απο τον δρόμο της πίστης και της αγάπης στο πρόσωπο του Χριστού. Ζωντανό και βαθιά συγκινητικό.»


Της αγάπης στίγματα

«Τὸ Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας ἀποτελεῖ τὸ κέντρο τῆς ζωῆς τοῦ χριστιανοῦ. Ὡστόσο, τὸ μεγαλεῖο καὶ τὴ σπουδαιότητα τῆς λατρευτικῆς ζωῆς δύσκολα προσλαμβάνει ὁ σύγχρονος ἄνθρωπος, ἐπειδὴ ἔπαψε νὰ λειτουργεῖ μὲ κέντρο τὴν καρδιά του καὶ λειτουργεῖ μὲ τὴ διάνοιά του… Δὲν βλέπουμε τὰ στίγματα τῆς ἀγάπης Ἐκείνου, ποὺ ἔπαθε καὶ ἀνέστη γιὰ μᾶς. Οὔτε ντυνόμαστε μὲ τὴν πορφύρα τῶν αἱμάτων τῆς ἀγάπης ποὺ ἔχυσε γιὰ τὸν καθένα μας. Θὰ μιλήσουμε, λοιπόν, γιὰ τὰ στίγματα αὐτὰ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ καὶ γιὰ τὰ αἵματα ποὺ πορφύρωσαν ὁλόκληρη τὴν οἰκουμένη, δηλαδὴ γιὰ τὴ Θεία Λειτουργία»


Δίψα για καθαρό ουρανό

Η αξία του ανθρωπίνου προσώπου, η χαρά της συνάντησης με τον Χριστό, οι δυσκολίες της καθημερινότητας, η αναζήτηση της αλήθειας και ο θάνατος, το μυστήριο της μετανοίας, είναι κάποια από τα θέματα που θίγονται με ζωντάνια στις γραμμές αυτού του βιβλίου, που προσδοκά να βοηθήσει τον άνθρωπο να διψάσει τον ζώντα Θεό.


Όσα στην αγάπη ονειρεύομαι

Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται μια προσέγγιση στο μυστήριο της χριστιανικής συζυγίας. Η σύνδεση της ζωής των νέων, που βρίσκονται στην αρχή της οικογενειακής τους ζωής, με τη ζωή της Εκκλησίας και η προσπάθεια για επανατοποθέτηση της προσωπικής και της κοινής ζωής του ζευγαριού στις βάσεις που μας έθεσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας.


Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου

«… Ο Άγιος Γεώργιος έδειξε άπειρες φορές με ποικίλες ευεργεσίες και θαύματα ότι είναι πολύ κοντά στους ανθρώπους που Τον αναζητούν με απλότητα και πίστη. Αυτός ο ευεργετημένος λαός προσπάθησε στη συνέχεια, αδιάκοπα στο πέρασμα των αιώνων, να διατρανώνει την αγάπη του αυτή προς τον Άγιο, κτίζοντας στη μνήμη Του εκκλησιές και μοναστήρια…»